Олимпиада по немски език-национален кръг

Ученичка от ГПЧЕ „Симеон Радев“ се класира за националния кръг на олимпиадата по немски език

      Краят на учебната година вече е съвсем близо и предстои да се разделим с една от най-добрите си ученички: Теодора Борисова от 12В клас. Нейното обучение при нас е съпроводено от успехи, с които се изяви като най-добрата при овладяването на немския език и доказа, че положеният труд се отплаща богато. 

     Освен че е отлична и старателна ученичка, Теди се ангажира и работи по всички начини в полза на добрия имидж на нашето училище. Те е преводач на Сурва (за председателя на FECC Deutschland Jürgen Schmidt и след това за госпожа Ulrike Oeter от Goethe Institut Berlin) и беше преводач на еколожката госпожа Claudia Ohmer по време на семинара "С грижа за животните", организиран от омбудсмана на Република България.

     През тази учебна година Теодора положи изпити и получи Немска езикова диплома ниво С1 по Европейската езикова рамка. Тя е сред дванадесетте абитуриенти от България, номинирани за стипендия на Немската служба за академичен обмен, която ще финансира нейно следване в Германия. 

  Теодора взе участие в конкурса Младежта дебатира, организиран от Федерална република Германия и достигна четвъртфинал. Тя е член на журито на финалния кръг. 

    На олимпиадата по немски на издателство Клет взе трето място.

    Предстои й участие в национален кръг на олимпиадата по немски език на Министерство на образованието и науката в гр. Пловдив на 30.03.2024г. Ние всички й стискаме палци и сме уверени в нейния успех.


Публикувана на: 31.03.2024