Регионален турнир "Fall West 2023"

           През изминалия уикенд три отбора от Клуба по английска реч и дебати взеха участие в организирания от Фондация "БЕСТ" регионален турнир "Fall West 2023".

           Учениците представиха достойно ГПЧЕ "Симеон Радев" и града ни, всеки отбор отбелязвайки поне по една победа, състезавайки се с други ученици от Западна България.

        Даяна Никифорова, Рая Георгиева, Милица Борисова и Рая Велинова успяха да преодолеят много трудности в процеса на подготовка за турнира и по време на неговото провеждане, за да отвоюват победа в първото си участие на такъв форум.

         Вторият отбор, съставен от Йоан Василев, Борислав Христов и Теодор Даковски, завърши турнира с две победи, които оформиха едно конструктивно представяне, което сближи съотборниците и ги мотивира да продължат да полагат усилия.

          Дамян Петров, Виктория Панева и Калоян Стоянов спечелиха три от четирите си дебата, което ги класира на пето място в общото подреждане в по-голямата възрастова категория за ученици между десети и дванадесети клас, което, от своя страна, им осигури място на Националните финали през пролетта.

         Представянето на клуба, воден от господин Антъни Маравио, е едно, което загатва за потенциала на учениците, които с много постоянство,упоритост, желание и полагане на усилия са конкурентни на най-добрите отбори в страната.

        Турнирът донесе със себе си много емоции, които спомогнаха за това той да остане в съзнанието на преживелите го.

        Това нямаше да бъде възможно без присъствието и отношението на госпожа Зорница Митева, която съпътсва учениците през уикенда и показа готовността си да помогне във всеки един момент, и възпитъника на нашата гимназия, сега студент по медицина в Пловдив, Николай Николаев, който съдийства на турнира, което обаче не му попречи да помага на отбора ни.

        Специални благодарности на Фондация "БЕСТ" за организацията на турнира и оказаното навременно съдействие!


Публикувана на: 17.11.2023