ДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ

УЧЕНИЦИ ОТ НЕМСКИТЕ ПАРАЛЕЛКИ НА ЕЗИКОВАТА НА ДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ

                   Шестима  ученици от ГПЧЕ „Симеон Радев“ с ръководител г-жа Десислава Маркова бяха заедно с други европейски участници и техните учители в края на ноември за една седмица на посещение в Дуалнотовисше училище (ДВУ)в Бад Мергентхайм.

                 Всички  те се прибраха с отлични впечатления от пробното следване и мотивирани за овладяване на нови знания. „Толкова бързо да вляза в немско предприятие, това не съм го очаквал“, каза един от участвалите в посещението.

                 Младият българин беше по време на практическата седмица в продължение на два дни в партньорското на висшето училище предприятие ebm-papst в Мулфирген и Холербах. Александра от училище Шилер в Русе също прояви интерес към следване в ДВУ. Тя, заедно с учениците от ГПЧЕ „Симеон Радев“,Перник и Вероника от LiceoGiuseppe Cevolani в Cento, Италия, бяха при дуалния партньор tecAlliance във Вайкерсхайм. „Дните бяха доста напрегнати, но разнообразни“, разказва Кристиан Бекер от tecAlliance, “На втория ден естествено абитуриентите трябваше вече да програмират.“

              Учениците и учителите имаха възможност да си създадат лично впечатление от висшето училище и при посещението си на Деня на кампуса в Мосбах.


Публикувана на: 19.12.2022