Правознание на немски стартира в Езиковата

                В присъствието на Кмета на Община Перник В.Церовска, заместник кмета С.Ковачева, М.Хаас-ръководител на отдела"Култура и връзки с медиите" към Посолството на Федерална република Германия у нас стартираха Часове по демокрация и право, които ще се водят в ГПЧЕ „Симеон Радев” от 9 до 12 октомври. Организатор на курса е Германската фондация за международно правно сътрудничество(ИРЦ) към Федералното правителство, а инициативата е на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова (2012-2017). Лектор ще бъде Улрике Шулц-доцент от Правния факултет на ФернУниверситета Хаген, а курсът е разработен върху основата на часовете по правознание в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

               Проектът води началото си от 2012 г.,когато в девет български училища започват лекции по правознание, сред които немските гимназии в София, Пазарджик, Монтана. Участници в него тази година от страна на Езиковата в Перник ще бъдат DSD-паралелките.

              Сред темите, предвидени в програмата, са: Правовата държава; Права и задължения на гражданите; Власт и разпределение; Правни професии; Възможности за участие в правния процес и други.

 


Публикувана на: 09.10.2017