Седмица на физиката

Седмица на физиката в  ГПЧЕ „Симеон Радев“

           

 Послучай седмицата на физиката, организирана от РУО - Перник и патронажът на г-жа Ирена Соколова – областен управител на гр. Перник, днес в нашето училище ученици от 11 а клас под ръководството на г-н Красимир Борисов разгледаха и направиха експерименти в интернет пространството, като посетиха сайтове на различни международни университети.

 

            Днес ученици от ГПЧЕ „Симеон Радев“, под ръководството на г-жа Десислава Маркова посетиха ТПГ „Мария Кюри“ , където заедно с ученици от другите училища на територията на кметство „Изток“, участваха в седмицата на физиката.

           На щанда на ГПЧЕ „Симеон Радев“ бяха поставени постери и физични уреди. Учениците представиха пред  гостите, учителите и свои съученици изготвеният сайт по физика в часовете по проекта „Грижа за всеки ученик“ с ръководител г-жа Мариана Петкова. Мнението на всички бе единодушно, че такъв сайт ще спомогне с по-голяма лекота и желание да се изучават трудните и неразбираеми физични закони и формули.

           Нашите ученици посетиха и лекция и демонстрации  на преподаватели от Физическия факултет  от СУ „Св. Климент Охридски“, където се запознаха  със смартфоните , но не само като средство за общуване и игри, а каква е физиката в тях.

 

 


Публикувана на: 29.01.2019